The Power of Association – Nemokake Gem Hidden ing Investigations

The Power of Association – Nemokake Gem Hidden ing Investigations

The tunnel investigated

Trowongan – nyelidiki lan katutup.

Sawetara taun kepungkur, nalika digunakake ing bisnis gang organisasi angkara diselidiki, Aku iki disebut marang dening Kanada Customs Intelligence Officer sing seeking sawetara saran lan pitulungan. Individu iki uga dihormati ing masyarakat hukum pelaksanaane, lan dikenal kanggo kang kemampuan kanggo sniff metu informasi apik.

Panjenenganipun looking menyang aktivitas curiga saka Suspect sing dikenal kanggo hukum pelaksanaane. Suspect wis mèlu menyang farm derelict njaba Vancouver, dumunung watara 75 yard saka tapel wates karo sing ora dilindhungi antarane Kanada lan ing Amerika Serikat. Saliyane, property ana bab 300 yard saka Aldergrove Port of Entri antarane negara loro karo lalu lintas pancet lan watara farm. On property ana Gubug Quonset ngendi akeh saka aktivitas saka individu (lan Associates) padha njupuk Panggonan.

…ora akeh wong pracaya ana kapercayan sembarang sing kamungkinan saka trowongan ing antarane negara loro kita

Ing Customs Officer briefed kula sing wong apa ing Gubug Quonset padha bangunan sawetara Urut saka struktur lan nang wis diamati aman saka lemah lan entri saka macem-macem bahan bangunan. Panjenenganipun kagungan isine weteng kroso sing padha bisa ngeduk trowongan menyang Amerika Serikat. Sanadyan ana bukti-bukti wonten ndhukung yakin, wanted kula kanggo njupuk dipikir ing iku. Ing kapasitas minangka manager polisi, Aku wis dadi strategis, masang sumber ing proses ati-ati nalika njupuk menyang akun kabeh tekanan lan panjaluk sing wonten. Yen ana apa bebener teori kang, iku bakal dadi Jeksa Agung bisa ngetokake saka nasional keamanan kanggo loro Kanada lan ing Amerika Serikat, lan, Aku kapilih bantuan.

Ing ingkang di songko wis jinis records..this pidana informasi wis sethitik relevansi kanggo kula…Aku sumurup iku hubungan lan pola prilaku sing padha luwih penting sing

I committed a couple of police resources to the investigation and ordered a full probe into the suspect’s background. To be truthful, ora akeh wong pracaya ana kapercayan sembarang sing kamungkinan saka trowongan ing antarane negara loro kita. I thought that after an investigation and some monitoring revealed no evidence of criminal activity, I’d have no choice but to shut things down. We found that the suspects we were investigating had criminal records and were known to police. This type of information had little relevance to me, because I knew it was their associations and patterns of behaviour that were more important. Then…everything changed.

My investigators reported that the Internet and database searches were completed, analyzed and revealed some interesting facts. One of the suspects was the nephew of an older couple that resided in the interior of the United States. This couple had purchased the property just over the border on the U.S. side, directly across from the Quonset hut property on the Canadian side. Curiously, properti Canadian wis dituku ing babagan sing padha wektu dening wong sing kagayut karo nduweni Amérika.

Cukup 100 meter dipisahake loro situs. Loro-lorone padha for sale ing wektu sing padha lan dituku dening anggota kulawarga related. Ing saperangan saka Interior ora duwe sarana financial tuku property liya lan padha ora planning ing obah. Ana mung ketepakan iki? Ora kasempatan! Soko iki arep lan kita padha babagan kanggo mangerteni.

…cathetan pidana temenan apa-apa kanggo diselidiki; iku nelusur internet lan database lan analisis selidik pungkasanipun kagelar kang disambungake ing titik

Ana sabdhoning saiki nyata kanggo deepen diselidiki. Aku setya sumber tambahan bisa berkas, lan bukti-bukti kita tim ketemu ana irrefutable. Kita wis U.S kita. partners melu lan salajengipun mati operasi sawise saéngga ingkang di songko kanggo ngrampungake trowongan lan wiwiti obah dhedhemitan liwat cendhela ing. Iki ana pisanan lan mung trowongan kanggo dideteksi ing tapel wates Northern antarane Amerika Serikat lan Kanada lan garnered sing akèh manungsa waé media. Ing ingkang di songko kabeh padha didakwo.

Ing pungkasan, cathetan pidana saka individu temenan apa-apa kanggo diselidiki; iku nelusur internet lan database, didhukung dening analisis selidik, pungkasanipun kagelar kang disambungake ing titik lan kasedhiya bukti needed kanggo bebendhu.

Aku kudu nandheske sing Internet lan database searches piyambak bakal ora wis cukup. Searches kasil ing jumlah sungguh informasi sing banjur wis bisa dianalisis penyidik ​​experienced. Iku analisis sing sifts metu nuggets cocog saka watu ditumpuk-tumpuk data mined dening searches. Iku analisis sing marang pola.

Ngumumke hubungan lan pola prilaku wong iku salah siji saka ing formulir sing paling efektif saka diselidiki. Dadi, manawa sampeyan duwe bisnis lan nandur modal utawa screening pegawe potensial, utawa, partner lan considering long term sesambetan utawa marriage, diselidiki jero lan analisis (ngluwihi biasanipun pidana rekaman lan kredit kir) kerep menehi informasi sing paling cocog.

About the Author

Pat Fogarty is a former organized crime investigator now leading Internet research and investigations at Fathom Riset Group. Baca more about Pat.