Mariyuana: Karusakan Is Wis Rampung

Mariyuana: Karusakan Is Wis Rampung

Twenty years of investigating gangs and organized crime groups both nationally and internationally has given me insight into how things change. Like most of you, I listen to current events and have witnessed how society has desensitized its tolerance for marijuana. I take no position on the legalization or decriminalization of this product other than to say that democracy is speaking and we will get what we ask for… both good and bad.

Marijuana has already done most of the damage it will ever do.

I have listened regularly to the rhetoric over the years about gang violence in the drug war (identifying marijuana as the culprit) and the transition of language frompottomedicine”. Bubar, a university student who was completing her thesis on organized crime, requested an interview with me. She had completed some academic research on the subject, but what triggered me was the question ofwhat dangers do I see with the eventual legalization of marijuana?
My answer seemed to surprise her…”Marijuana has already done most of the damage it will ever do”. I will explain… We are fortunate in Canada, kanggo duwe komunitas multikultural (utamané ing SM) sing ndadekke gagasan seger lan macem-macem cara kang mengkono bab saka kabeh ndonya. We are ditempelake menyang port gedhe lan aktif, lan wewatesan karo pasar paling gedhe ing donya.

Ing perkembangane saka industri mariyuana pidana Kanada

Kelompok angkara padha kiwa karo tingkat ngisor saka distribusi lan ora bisa tuwuh mesti nganti gerakan menyang mariyuana wiwit.

Puluh taun kepungkur, mariyuana iki relatif anyar ing Kanada saka sudut saka produksi lan nggunakake. Aku sekseni sing wutah saka cilik kutha “tuwuh Ops” berkembang liwat wektu, bebarengan karo sing dikarepake pancet “Bid SM” sing disaingi produk sembarang liya ing donya. Gabungan multikultural Kita kriminal temen maujud mariyuana kesempatan presented. Ing wektu tartamtu, kokain lan tiron obatan padha arang kanggo nggoleki lan mung tamba pasar nyata ana heroin Southeast Asian. Iki ana pasar banget eksklusif lan banget angel kanggo akeh grup pidana kanggo njaluk ing tingkat wholesale. Kelompok angkara Asian karo afiliasi ing Kanada reregan kontrol lan distribusi. Kelompok angkara padha kiwa karo tingkat ngisor saka distribusi lan ora bisa tuwuh mesti nganti gerakan menyang mariyuana wiwit.

Minangka dikarepake tansaya, iya infrastruktur ndhukung industri mariyuana. Masalah utama kanthi mariyuana iku mbutuhake Expertise wujud, Kelompok, bahan, infrastruktur, Jeksa Agung bisa ngetokake transportasi, ijol-ijolan dhuwit lan makelar supaya bisnis kanggo urip. Ing kawitan marketing, iki bisa katon minangka tangkal ing Panggonan pasar, nanging ing kasunyatan efek ngelawan wonten. Saben uwong tak melu, nggawa Expertise ing dhukungan saka perusahaan pidana. Iku dadi Klondike saka perdagangan tamba.

Tuwuh Ops dadi luwih canggih lan covert, mrintahake electricians, tukang lan kontraktor kanggo mbukak banyu ngliwati, sistem venting lan bunkers lemah supaya deteksi. Cedhak Hydroponic njedhul munggah nang endi wae ing dhukungan saka peralatan specialized needed. Tanduran perlu kanggo bakal peduli kanggo, ditayangke lan panen, ngasilaken proyek kanggo wong nganggur lan siswa. Agen Real Estate, Notaris, tukang kredit kredit dadi melu nemokake lan nggayuh “tengen” situs kanggo operasi tuwuh.

Mariyuana iku gedhe banget lan angel kanggo nutupi. Ing kawitan, couriers padha digunakake kanggo mbukak tas Hockey gedhe tengen nggawe wates deteksi rodo prasaja. Iki masalah kui industri wutah liyane…transportasi covert. Kendaraan komersial lan pribadi padha rigged karo kompartemen didhelikake; truckers padha mbayar kanggo njupuk pot ing tapel wates karo, disarèkaké ing prodhuk sah sing. Sepur, plans, Helikopter, pelindhung, Kawasaki, snowmobile, hikers, kayaks and even underground tunnels were used to transport the product to fulfill the demand in the United Stated. Currency was also a problem…changing Canadian for US dollars needed to occur. Money exchange companies popped up everywhere eventually leading to advanced money laundering techniques and expertise to move and exchange currency anywhere in the world.

Marijuana was drug marketing 101

Through Marijuana, we had developed the marketing skills, transportation infrastructure, capital and expertise .

Supaya apa ora iki kabeh tegese? Saben uwong sinau bab perdagangan tamba, cara kerjane lan carane nggawe dhuwit saka iku. Kriminal sing ngirim wis tau slamet ing pasar lemah iki nêng. Digawa Expertise lan kesempatan saka kabeh ndonya, Agencies lan nggawe pasar anyar. Saiki sing kelompok organisasi angkara kita padha disegerne maneh karo dhuwit, pasar lan kontak perusahaan ing donya, kesempatan anyar padha nelik. Produk tamba Sintetis padha ngenalaken, super labs pungkasanipun lokal wis mulai munggah, supporting methamphetamines and ecstasy for U.S. and world markets. Cocaine availability in Canada skyrocketed because of demand, transportation efficiencies and strong connection with South American drug cartels. The same vehicle that brought Marijuana south was bringing cocaine North … after all, through Marijuana, we had developed the marketing skills, transportation infrastructure, capital and expertise to move to other markets.

Canada is now considered a source country for many drugs with new synthetic products being developed. Many of the organized crime groups that capitalized on marijuana have diversified to other lucrative markets. The successful criminals are so removed from the low hanging fruit that police focus on, have become relatively untouchable. So in answer to my university student’s question… marijuana has already done most its damage.

In conclusion, we live in a great place; a high standard of living, freedom and a relatively safe and healthy environment. We are a law a biding society, kaiket dening angger-angger lan tata cara sing nuntun aktivitas saben dina kita. Ing perkembangane saka industri mariyuana sing dicethakaké wong sing mimpin kanggo kasil lan bisa kanggo ngganti ngganti. Minangka Charles Darwin sapisan ngandika…Iku ora kuat saka spesies sing tahan, utawa paling cerdas sing tahan. Iku salah siji sing paling gampang adaptasi kanggo owah-owahan. Internet wis Ngartekno tambah kemampuan kita sinau bab loro becik lan ala. Nggawe profil, pemahaman utawa identitas anyar wis tau wis luwih gampang lan wis authenticating kepungkur wong. Minangka planet shrinks, iku wis dadi luwih wigati kanggo nliti sing kita supaya menyang gesang kita.

About the Author

Pat Fogarty is a former organized crime investigator now leading Internet research and investigations at Fathom Riset Group. Baca more about Pat.