Punika Social Media Influencing Behaviour utawa Exposing Iku?

Punika Social Media Influencing Behaviour utawa Exposing Iku?

Social media: sometimes a community; sometimes a hunting ground

Media sosial: kadhangkala komunitas; kadang sing lemah mburu

We are produk saka lingkungan kita, dipengaruhi dening acara urip lan kahanan. Sosial media wis ngrubah kita pendekatan kanggo blanja, pendidikan lan sesambetan. Ora media sosial pengaruhe prilaku kita utawa prasaja mbabarake iku?

Saya suwe saya apik, media sosial bisa diterangake minangka komunitas online kanggo sesambungan lan nuduhake. Asil pungkasan wis wong mengaruhi wong. Iki nggawe wujud potensial kanggo ndandani lan mengaruhi masyarakat loro ing cara positif lan negatif.

Marketing and manipulation

Marketing strategies that are sometimes considered a form of consumer manipulation, are changing because of social media. Online shopping, product reviews, consumer feedback on company social media sites, service comparisons, and competition all influence our opinion about a company, and ultimately influence our decision to purchase from them, or do business with them.

people want to be part of a dialogue about their products and services—either positively or negatively

As online purchasing increases, retail companies face long-term transformation strategies to optimize their social media footprint and market share in their respective industries. The understand that people want to be part of a dialogue about their products and services—either positively or negatively; therefore, companies have a vested interest in being active social media participants.

Media sosial, politics and institutions

Barack Obama’s successful rise to the oval office was credited to the use of social media in his election campaign. Nalika nekani kanyatan kurang, Presiden Obama lengkap tekan, ngatur kanggo ngunggahake babagan 55 yuta dolar. Media sosial kaya Facebook, YouTube lan Twitter saiki katon minangka pribadi inexpensive kanggo politikus lan bisnis kanggo ningkataké produk, Layanan, lan piyambak.

Sosial media lan masalah moral

Nanjing Universitas bubar dilereni soko tugas 13 siswa Dentistry saka pakaryan Clinical liwat komentar misogynistic dinuga dikirim ing Facebook. Miturut CBC, anggota kelas kaca DDS Gentlemen ing Facebook milih ing kang wadon padha ngene seneng “sengit” jinis lan joked babagan nggunakake chloroform nanggepi women.The iki kirim lan Jeksa Agung bisa ngetokake lingkungan panganiaya marang wanita banjur virus ing media sosial. Kritik fokus ing tingkat cocok saka disiplin universitas kudu njupuk, karo atusan demontran rallying njaban kantor universitas presiden iku.

Apa sosial media nggawe masalah iki utawa mbabarake iku? Facebook ana mung platform komunikasi kanggo mahasiswa Dentistry iki kanggo nuduhake pikirane lan aktivitas. Sosial media kapapar skandal lan ignited Jeksa Agung bisa ngetokake saka panganiaya marang wanita, paukuman lan kaadilan restorative.

Daya sosial media kanggo komunikasi lan mobilize

Demontran digunakake sosial media platform kanggo koordinasi rallies, informasi, lan sympathizers luar negeri

Ing 2009, pamaréntah Iranian dileksanakake a mandheg media sak mbantah post-Pemilu sing dadi dikenal minangka “Green Revolusi.” Demontran digunakake sosial media platform kanggo koordinasi rallies, informasi, lan sympathizers luar negeri, informasi wartawan Western saka negara aktivitas internal.”Ing immediacy saka laporan padha gripping”, kacarita ing Washington Times. Tiyang ingkang golek warta malah marang unrest ing Tehran a moniker kapindho: ing “Twitter Revolusi”.

Ing mandheg dileksanakake Iran lan kedadean sakteruse saiki katon minangka awal saka revolusi sosial media global. Smartphone, web, Facebook, Twitter lan sosial media platform liyane wis diganti aturan saka game, menehi warga kakuwasan anyar kanggo ngganti utawa pengaruhe acara nyata-donya.

Punika Internet dadi wangun bener de facto saka demokrasi? Sosial media ngidini wong nganggo lan bakal krungu, absen saka kontrol pemerintah.

Daya ing sesambetan utawa ing informasi?

Kanthi informasi supaya diakses, media sosial mengaruhi lan sesambetan bangunan liwat pikiraken umum lan aktivitas tengen globe

Internet, search engine lan media sosial wis dibukak munggah floodgates informasi kanggo titik ngendi wong iku bisa kanggo ndarbeni kawruh padha bisa uga pengin utawa perlu. Aku sinau kanggo muter gitar, mbangun bengkel lan ngrampungake akeh proyek lan aktivitas liwat informasi ditemokaké ing web lan YouTube.

Bisnis lan institusi sing tearing mudhun silos, aturan versi free web kursus sing. Shift misale jek centro watara informasi enggo bareng lan ing sesambetan siji ngembangaken. Kanthi informasi supaya diakses, media sosial mengaruhi lan sesambetan bangunan liwat pikiraken umum lan aktivitas tengen globe.

Ing internet lan media sosial wis diijini wong kempal piyambak ing macem-macem politik, subjek sosial lan sopan, umumé uncontrolled dening pemerintah.

Media sosial, printah lan kontrol tengah

…teknologi Internet media sosial lan ancaman sing nyata lan suwe saya apik. Terrorism, cyber bullying, pemerintah lan hacking lembaga punika conto-conto…

Ing Intelligence Agency British wis nyatakake media sosial wis dadi “jaringan printah lan kontrol” kanggo teroris lan kriminal. Ing November 2014, Financial Times kacarita sing agensi Intelligence ngerti sing Suster extremists nggunakake layanan olahpesen kaya Facebook, Twitter lan Tampilan Whatsapp kanggo nggayuh sing ora pati cetho. Agensi Keamanan kepengin support luwih saka US. perusahaan teknologi sing dominasi Web supaya perang militan lan wong-wong sing materi inang babagan kasar extremism lan eksploitasi anak.

Rasio negatif iki teknologi Internet media sosial lan ancaman sing nyata lan suwe saya apik. Terrorism, cyber bullying, pemerintah lan hacking lembaga punika conto-conto risiko. Pemerintah, agensi pelaksanaane hukum lan keamanan sing dipeksa kanggo nanggepi, nuntut tingkat anyar sesambungan, kekancan lan enggo bareng Intelligence. Ing internet lan media sosial wis pengaruh penting ing carane donya panjaluk resiko global. Sawetara argue sing kita luwih reaktif ancaman tinimbang anticipating lan Ngontrol wong-wong mau.

Ora media sosial pengaruh prilaku kita? Aku ora. As much as these platforms can facilitate individuals to communicate freely and exchange information and thought, we can also get stuck in a virtual world that may not be grounded in reality. It is easy to criticize, particularly in front of a computer. Senajan sesambetan bisa kawangun online, apa-apa ngalahaken pasuryan kanggo ngadhepi komunikasi. Ing internet lan media sosial wis diganti lan sing dipengaruhi akeh aspèk gesang kita, lan bakal terus kanggo masa depan foreseeable.

Sosial media lan angkara

Kriminal wis dijupuk kauntungan saka antar-panyambungan lan anonimitas diwenehake dening internet lan media sosial. Ing donya virtual wis digawe macem-macem cara kanggo laku Kadurjanan conventional. Kriminal melu bullying / jawatan, stalking, terrorism, penipuan, lan nyolong identitas kabeh nemu lemah mburu anyar lan lair, apa ngendi ana a trove bandha saka potensial korban lan risiko kang kejiret.

Ing sisih liya duwit receh sing, hukum pelaksanaane wis diatur kanggo donya anyar iki, nggunakake media Internet lan sosial kanggo neliti angkara, lan nambah kesadaran lan umum safety.

Media sosial, kir latar mburi, lan investigasi latar mburi

Preduli saka jinis diselidiki, penyidik ​​kudu mine data saka sembarang sumber cocog, including a comprehensive search of the Internet and social media platforms. Researching the vast amounts of data held within the depths of the Internet is a daunting task, but a must-have tool in a background investigator’s toolbox. Ing corporate background investigation utawa screening wis Employment , social media has become a small but important piece of the puzzle for finding information that protects individuals and companies.

About the Author

Pat Fogarty is a former organized crime investigator now leading Internet research and investigations at Fathom Riset Group. Baca more about Pat.