Terrorism homegrown lan Gangsterlik:
Pangling ing Paralel

Terrorism homegrown lan Gangsterlik:
Pangling ing Paralel

Canada's parliament building
An anyar lan tragis prajurit kita Quebec lan ing parlemen Hill nggawe sethitik pangertèn kanggo paling kita. Kita wis wis cukup waspada ing nglindhungi kita paling ngrugekke? Ing upaya kanggo ngerti, Aku tarik sawetara bandingaken antarane recruitment gang saka muda kita lan wutah saka olahpesen radikal.

Gangsters lan teroris nyedhiyani “kulawarga”

Mendhet Gang sosialisasi korban sing dening di pun tampilaken gang minangka “masyarakat” lan “kulawarga”

Historis, geng wis fokus efforts recruitment ing lurung-lurung, sekolah, and prisons with the intent to socialize their victims by presenting the gang as the”masyarakat” lan “kulawarga”. Typically, a gang would target youth in crisis, disenfranchised or alienated from society. Ing “socialization” lan “masyarakat” provided the new gang member with purpose and identity that rivaled conventional family and society’s supportive infrastructure.

We learned some hard lessons back then and began to focus our efforts on prevention, education and intervention. Kita ketemu sing yen kita bisa ngerti tanda-tanda peringatan lan apa micu kita muda kanggo nggabungake Gang, kita bakal ing posisi paling apik kanggo ngalangi. Kita diduweni masalah lan makarya bebarengan kanggo ngatasi iku. Sastranegara kesadaran Gang saiki commonplace saindhenging Amerika Utara.

…wong-wong iki sing lungguh Ducks kanggo illicit, ilegal kelompok utawa teroris

Ing kabisan lan kesempatan sing diwenehake dening Internet lan ing platform media sosial tartamtu wis rubah akeh aktivitas sah lan ilegal, kacepetan augmenting, ease lan sawetara karo kang aktivitas iki bisa conducted. Gangsters wis merata huruf ing kesempatan iki bebarengan karo wong-wong kang fokus olahpesen radicalized sing menyang wong ngrugekke ing saindhenging donya.

Sayange, ana akeh wong ngrugekke ing masyarakat, loro enom lan tuwa, sing ora duwe skills pikiran kritis kanggo mlaku netepke pesen-pesen radicalized. Iki wong sing lungguh Ducks kanggo illicit, illegal or terrorist groups who can send thousands of messages to their recipients from a computer anywhere in the world.

Terrorist, or mentally ill man vulnerable to terrorist ideology?

From my reading of the events on Parliament Hill, it appears that the individual responsible for the murder of Cpl. Nathan Cirillo was deeply troubled and not initially identified as a serious threat. Was this really a terrorist attack or simply a person with severe mental problems that was rejected by the system? Hypothetically, and at the time of the shooting, had he shouted outin the name of Jesus Christwould he still be a terrorist? This is by no means an excuse for this behaviour but a reflection on society’s weaknesses in preventing future attacks from mentally disturbed people.

The Internet contains deep and dark places that can reflect much of the bad and evil that exists within this world. We are now facing an enemy that can strikevirtually”, converting some of our vulnerable citizens to their cause wherever they may be.

Pripun kita pertempuran radicalization?

Kita wis sinau liwat wektu sing combatting wutah saka “Gangsterlik” ora tanggung jawab eksklusif saka sekolah, polisi utawa kulawarga, nanging sing masyarakat. Sosial media uga wis rumit masalah, nanging minangka masyarakat, kita isih duwe iku.

We kudu njupuk care saka warga kita paling ngrugekke sing luwih rentan kanggo siasat dandan teroris

Keamanan nasional wis dadi “tiket amba” item dina iki lan kanggo masa depan foreseeable lan aku bisa njamin yen hukum pelaksanaane ora bisa pertempuran iki masalah piyambak. Kang bagean saka “bisu mayoritas” iki siji, ora bakal bantuan.

Dadi ing mburi, kita kudu duwe masalah bebarengan.

Ana bakal sing pengin martakake gething lan mulang ideologies extremist kanggo warga kita. Minangka masyarakat, kita kudu Ajar enom lan tuwa bab pratandha bebaya saka prilaku curiga lan tantangan institusi kita, sektor pribadi, lan pemerintah kanggo nggabungake layanan Dhukungan lan program melu-melu. Kita uga kudu dadi luwih sregep, luwih weruh saka kita sakcedhake, lan ngurus saka warga kita paling ngrugekke sing luwih rentan kanggo siasat dandan teroris. Mangertos bilih mboten midhangetaken masalah, ninggalake iku kanggo wong liya kanggo ngatasi ora bisa. Bebarengan, kita wis ono masalah sosial liyane Komplek…kita bakal nindakake iku maneh.

About the Author

Pat Fogarty is a former organized crime investigator now leading Internet research and investigations at Fathom Riset Group. Baca more about Pat.